Falafel i airfryer

Falafel i airfryer er en sundere version af den klassiske mellemøstlige ret, der er perfekt til snacks eller som en del af en hovedret. Disse sprøde falafler er lavet med kikærter og en blanding af krydderier, der giver dem en fantastisk smag uden behov for meget olie. Perfekte til vegetarmåltider og overraskende nemme at lave!

(4.5/5 - 150 anmeldelser)

Falafel i airfryer
FORB. TID: 10 min
TILB. TID: 15 min
RET: Forretter
KØKKEN: Mellemøstlig
ANTAL: 4

INGREDIENSER

  • 400 g kikærter, drænet og skyllet
  • 1 lille løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 teskefuld spidskommen
  • 1 teskefuld paprika
  • Salt efter smag
  • Peber efter smag
  • Frisk persille, hakket
  • 2 spsk mel
  • Olivenolie til pensling

SÅDAN GØR DU

  1. Forvarm din airfryer til 200 grader.
  2. I en food processor, blend kikærter, løg, hvidløg, spidskommen, paprika, salt, peber og persille, indtil det er jævnt.
  3. Tilsæt mel og mix, indtil det er godt blandet.
  4. Form små kugler af blandingen og læg dem på en bakke.
  5. Pensl falafel-kuglerne med olivenolie.
  6. Placer falaflerne i airfryeren og tilbered i 10-12 minutter, eller indtil de er gyldne.
Print opskrift